Madordning

Allerød Privatskole har eget køkken med kok, køkkenmedarbejdere og opvask

Madordning

Alle elever og lærere spiser sammen i frokostpausen. Det er hyggeligt og skaber fællesskab på alle årgange.
Maden er ernæringsrigtig, smagfuld og varieret med vægt på, at en stor del er økologisk og tilberedt af en rigtig kok.
Som elev eller ansat vil du opleve et sanseligt miljø, en sjæl og en madkultur, hvor køkkenet er et levende rum, hvor der hver dag dufter af nybagt brød og al den dejlige mad vi laver.
Økologi og kærligheden til maden er en stor del af vores hverdag, ligesom sund mad og sund fornuft er en grundlæggende holdning.
Vi tager selvfølgelig altid hensyn til allergier, vegetarer m.m.
 

Vores elever kan stifte bekendtskab med køkkenet, som en del af deres undervisning. Vi tilbyder valgfag i madkundskab i 7. og 8. klasse.  Eleverne erfarer her en jordnær tilgang til mad og ved selv at være i køkkenet, øges deres kendskab til forskellige råvarer betydeligt  – også til knoldselleri og romanesco-kål.

I vores hverdag går vi efter at skabe en bevidsthed hos eleverne. En bevidsthed om de valg vi alle tager i forhold til vores mad. Vi serverer f. eks ikke kød hver dag.

Som en naturlig del af arbejdet gør vi meget ud af god hygiejne og bordskik, og så gør det heller ikke noget, at det er slut med madpakker!